Den bistra sanningen

I vår moderna värld så finns det många måsten, saker att göra och hur man skall bete sig som människa. Friheten känns inskränkt när man måste bete sig som andra tycker att man borde.

Man måste vara tillräckligt social, men ändå inte alltför social, då anses man konstig. Folk som drar sig undan och sitter ensamma på en fest anses ha problem. Folk som stängdigt letar efter nytt folk att prata med och i princip inte kan vara ensamma anses oxå ha problem.

Man skall vara givmild, men ändå snål. Folk förväntar sig att man skall bidra till kollekten i kyrkan, eller bidra med pengar till naturkatastrofs-offer. Men om du ger för mycket av dina tillgångar anses du konstig. Kändisar är ett bra exempel, de anses bara vara ute efter gratis pr, men tänk om de innerst inne faktiskt bara vill hjälpa människor i nöd?

Man skall vara bra på saker, men helst skall man inte tala högt om att man e bra på något. Eget beröm luktar illa heter det. Andra får berömma en, men man skall inte göra för stort väsen av sig, man är bara högfärdig och egoistisk om man talar om sig själv i högre banor.

Man skall leva livet, men inte för mycket. Man är ju pengaslösare om man ständigt tänker på att roa sig. Pengar växer ju inte på träd tycker de som är fattiga. Man skall heller inte vara för tråkig. En människa som aldrig vill åka ut på olika tillställningar tillsammans med sina kompisar anses tråkig.

Man skall ha humor, annars är man en tråkig torrboll som inget vill prata med.

Man skall vara smart, men man får absolut inte vara smartare än andra, man får inte vara besserwisser.

Man får inte vara ledsen eller deppad, i alla fall inte för länge. Då anses man vara sjuk och i behov av psykisk vård. Vissa människor anser att man ständigt måste vara glad och visa sin positiva sida, andra blir störda på människor som hela tiden verkar vara glada.

Man skall klä sig anständigt, i tillräckligt dyra kläder. Fastän H&M har billiga kläder skall man ändå inte handla där, eftersom det är barn i thailand som sitter och syr kläderna. Man stöder barnarbetskraften då tydligen.

Det finns mycket måsten, listan kan göras lång. Det är egentligen svårt att leva, hur skall man egentligen bete sig? Det finns speciella oskrivna regler man måste följa för att anses vara normal. Men vad är egentligen normalt?

Kommentarer
Postat av: Anonym

You go girl!

Exakt såde je . Du e dukti på ti skriv.

Keep up the good work .

Kram!

2010-07-20 @ 23:00:34
Postat av: jag :P

jag gillar ditt inlägg men tyvär är det så som du säger .. jag skulle tänka mer på mig själv ... efter som det fins alltid såna som tycker skit om en .. å det kommer endå att finas alltid såna som tycker bra om en . å ingen vill vara normat.. iners inte .. för det fins inget som är normalt .. " det är bra en störe grupp som gör så" ja men hejdå :P

2010-07-21 @ 08:11:58
Postat av: tess

you have a point!

2010-07-21 @ 14:22:28
URL: http://teeessaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0